17 Temmuz 2017 Pazartesi

Ahmet Ümit-Agathanın Anahtarı kitap yorumlarım

Kitabı okumaya yeni başladım sayılır ahmet ümit benim sevdiğim kitaplarını merakla ve heyecanla okuduğum bir yazardır.
 fakat bu kitapta beni sarmayan şey kısa hikayeler şeklinde olması daha öncesinde kavim ve patasana kitaplarını okuyup aşık olmuştum ama bu kitap beni sarmadı sanki.

kısa hikayelerden oluşması hızlı ilerleme açısından gayet güzelde olsa beni bir hikayenin içerisine tam olarak çekemedi.
 üzgünüm ama ilk kez bir ahmet ümit kitabından bu şekilde bahsediyorum...

12 Temmuz 2017 Çarşamba

Geri Dönüş Yazısı

Bu yazımda başlıktan da anlayacağınız gibi bloguma geri dönüşümden bahsedeceğim. 
Kitap okumak benim için başlı başına bir meditasyon. Bloguma yazmayı bıraktığım sırada haliyle kitap okumaya da ara verdiğim bir dönemdi ve farkettim ki seçtiğim kelimeler hep birbirinin aynısı ,konuşmam bozuluyor cümle kurarken kelimeleri seçemiyorum unutkanlık diz boyu gibi gibi... 

ben ortaokul ve lise hayatım boyunca hep çok okudum hiç sıkılmadan bıkmadan çantamdan romanım eksik olmazdı beni arayan kesin kütüphanede bulurdu sonrasında bu durumda olduğumu farkettiğimde çok üzüldüm hemen kitap okumaya tekrar başladım. 

 Tabii ki hayat yoğun bir tempoya sürüklüyor bunu ister istemez yaşıyoruz. ortaokul lise çağlarımda ki gibi geçmiyor zaman üniversite tempoma yoğun derken iş hayatının daha yoğun ve çok daha zorlu olduğu bir tempoda olduğunu farkettim ve kitap okuyamamamda işe başlamamında etkisi büyük oldu tabii. diyerek ne güzel bahanelere sığındığımı farketmişsinizdir. evde geçirdiğim o kadar boş zaman içersinde neler yaptığımsa içler acısı. 

kendimi tekrar kitaplara dönmek için motive etmem gerkiyordu tabiiki bazı merak ettiğim kitaplar vardı mesela ben aşk kitaplarından pek hoşlanmam benim değişmezim fantastik ve polisiye cinayet kitaplarıdır fakat insanlar ne buluyor bu kitaplarda diyerek ahmet batmanın gökyüzüne not isimli kitabını aldım çok güzel hızlı ilerliyor kitap sevdim fakat ben yoğun yazıların insanıyım sanırım bana biraz hafif geldi o kadar cinayetin arasında saf bir aşk :) 

sonra kendimi mutlu hissettiğim yerin cinayet,polisiye ve bilim kurgu olduğunu farkedip tekrar özüme dönmeye karar verdim tabii ki polisiye severlerin değişmezlerinden ahmet ümit ve agatha cristie kesinlikle ahmet ümit in agathanın anahtarı ve şeytan ayrıntıda gizlidir isimli kitaplarını aldım okumaya başladım agathanın anahtarı isimli kitap alışkın olduğum ahmet ümit kitaplarının dışında bir anlatıma sahip. tamamı bir hikayeyi değilde kısa kısa hikayeleri anlatıyor. şeytan ayrıntıda gizlidir kitabını ise henüz okumaya başlamadım. ve bu kitaplardan önce şahmat isimli kitabı okudum ve uzun aradan sonra öyle ağır geldi ki :) kesinlikle bu kadar uzun bir ara vermeyeceğim kitap okumaya,cinayet severlere tavsiye edebileceğim güzel bir kitap olmuş anlatımı gayet güzel fakat ben siyah laleden sonra ilk kez bir kitabı bu kadar uzun süre okudum onuda belirteyim...





Eğer yazımı sonuna kadar okuduysanız çok teşekkür ediyorum  :)